Gurme Turları

Gurme Turları, Gurme Gezileri, Gurme Seyahatleri, Gurme Tatili, Gurme Gezisi

Türkiye’nin ilk içecek fuarı açılıyor

Türkiye’nin ilk içecek fuarı Antalya Fuarcılık AŞ (Anfaş) tarafından düzenlenecek, her türlü içeceğin sergileneceği fuara, 30 bin profesyonel ziyaretçi katılması bekleniyor.

Antalya Fuarcılık AŞ yönetim kurulu tarafından düzenlenen basın toplantısında fuar hakkında bilgi veren Anfaş Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık yaptığı açıklamada “Fuar daha önce yiyecek içecek şeklinde yapılıyordu. Sektörün de görüşünü alarak fuarı ikiye ayırdık. Bundan sonra yiyecek fuarı ayrı, içecek fuarı ayrı olacak. Yaptığımız ankette de yüzde 80 bu yönde bir görüş ortaya çıktı” dedi. Fuarı ayırmakla isabetli bir karar verdiklerini, bunun satışlara da yansıdığını aktaran Çalık, Bevex’in de diğerleri gibi önümüzdeki birkaç yılda büyük bir fuar haline geleceğini ve Antalya ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Bevex’e sektörün tam destek verdiğini dile getiren Çalık, sözlerine: “Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği’nin araştırmasına göre, Antalya’da beş yıldızlı bir otelde konaklayan bir turist günlük 3,5 litre içecek tüketiyor.” şeklinde devam etti.

Anfaş Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, fuara Türkiye’ nin yanı sıra Rusya ve Türki cumhuriyetlerden de çok sayıda ziyaretçi geleceğini bildirdi. Almanya’da düzenlenen Anuga ve Rusya’da gerçekleştirilen Pir Hospitality fuarlarında Bevex’in tanıtımını yaptıklarını kaydeden Seçer, Azerbaycan ve Kazakistan’da da yoğun tanıtım çalışmaları yaptıklarını aktardı. Azerbaycan’da ülkenin önde gelen gıda dernekleri ve şirketleriyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Seçer, alım heyeti kapsamında da yeni işbirlikleri gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Seçer, Bevex’in önümüzdeki üç yıl içinde Balkanlarda önemli bir ihtisas fuarı haline geleceğini iddia etti.

Toplantıya katılan Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) Başkanı Aydın Özdemir de fuarın yiyecek, içecek olarak ayrılmasının isabetli bir karar olduğunu belirtti. Fuarların ayrılmasıyla alan sorununun da ortadan kalkacağını ifade eden Özdemir, “Fuar alanı yetmiyordu. Bölünmesi fayda sağlayacak.” dedi.

Türkiye’nin tek içecek fuarı Bevex 2 Şubat’ta açılıyor.

Kaynak :  www.turizmtatilseyahat.com

Anılarınızı Paylaşın

ANFAŞ, Antalya Bevex, Antalya Fuarcılık AŞ, Bevex, Fuar Haberleri, içecek fuarı, içecek fuarları, TGYD, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği, türkiye fuar, türkiye fuarları, Türkiye’nin ilk içecek fuarı,

Gurme Turları.org - Tüm hakları sakklıdır..

Gurme Turları