Gurme Turları

Gurme Turları, Gurme Gezileri, Gurme Seyahatleri, Gurme Tatili, Gurme Gezisi

Şarap Gurmesi-Gurmeliği ve Turları

Şarap Gurmesi – Gurmeliği ve Turları

Şarap Gurmesi ve Gurmeliği şaraptan çok iyi anlamak, hangi şarabın hangi yemekle içileceğini, en iyi şekilde tahmin edebilmek,  şaraplar hakkında bilgi sahibi olmak demektir.

Şarap Tadımcılığı ve Şarap Gurmeliği’ nin bir diğer adı Degüstator’ dur.

Şarap Gurmeliği bilgi ve birikim gerektirmektedir.  Degüstator sadece tadım yapmakla kalmayıp Şarap Tarihi  ve Şarap Kültürü hakkında da bilgi sahibi olmalıdır.

Tanrıların İçeceği olarak anılan şarabı, nefis şaraplık üzümler ve bekletilen mahzenlerini gurme turlarında yaşayarak Anadolu’ da insanlığın bildiği en eski içecek denilen şarap hakkında bilmek istenilen her şeye ulaşmak mümkündür.

Yurtiçi ve yurtdışı gurme turlarında özellikle üzerinde durulan şarap kültürü, şarap tadımcılığı ile Degüstatorler, şarap severler tarafından çok fazla rağbet görmektedir.

Ülkemizde şarap deyince akla ilk Kapadokya gelse de son zamanlarda dünyada adını duyurmaya başlayan Denizli Şarapları da oldukça revaçtadır.  Bunun yanı sıra yurtdışında Şarap Turları için tercih edilen bölgeler İtalya, İspanya ve Fransa gibi bağları ve şarap mahzenleriyle ünlü ülkelerdir.

1 Mesaj“Şarap Gurmesi-Gurmeliği ve Turları”

  1. Aytül Ünal dedi ki:

    Ben Avanos’ta Süleyman hocam ile geçen bir anımızı paylaşmak istiyorum. Sitenizde yayınlanmasını çok isterim.Süleyman İmamoğlu hocam Nevşehir Avanos’ta Yöresel Şarap Evi isimli bir kültür ve sanat evini işletiyor.Kendisi esasen Sosyolog.Ancak asıl hocalığı Şarap.Şaraplar üzerine bizlere mükemmel bir şarap eğitimi verdi.Renkli kişiliği ve şaraba olan tutkusu ile bizleri hayran bıraktı.Ayrıca çağdaş bir filozof diyebileceğimiz Süleyman hocam bilgeliği ile şarabın derin anlamını mükemmel harmanlamış biri.Kısaca Avanos’ta Yöresel Şarap Evi isimli Kültür ve Sanatevi’ne yapılacak bir tur ya da grup ziyareti tıpkı şarap tadı gibi güzel bir tat bırakacak ;anılarınızda yer edecektir.Hocamın kendi anıları da hemşerisi olan Bektaşi’yi hiç ama hiç aratmayacak cinsten.Selam ve saygılarımla

Anılarınızı Paylaşın

Degüstator, Denizli Şarapları, Gurme Turları, Şarap Gurme Turları, Şarap Gurmesi Gurmeliği, Şarap Kültürü, Şarap Tarihi, Şarap Turları, Şaraplar Hakkında,

Gurme Turları.org - Tüm hakları sakklıdır..

Gurme Turları