Gurme Turları

Gurme Turları, Gurme Gezileri, Gurme Seyahatleri, Gurme Tatili, Gurme Gezisi

İtalyan Mutfağının vazgeçilmez lezzeti : Risotto

İtalyan Mutfağı, İtalya Gurme TurlarıDünyanın en ünlü ve lezzetli tatlarına sahip olan İtalyan Mutfağının vazgeçilmez lezzeti risottonun sırrı  pirincin nişastasını yayarak krema haline gelmesidir.

Milano usulü risotto (Risotto Alla Milanese ) en sevilen ve en ünlü risottodur. Milano usulü risotto yani Risotto Alla Milanese ‘nin bir de hikayesi var…

“1574 senesinde Milano’daki ünlü Duomo Katedrali’ nin inşasında görevli cam işçilerinden biri, bir başka camcının kızı Valerio Di Fiandra ile evlenecektir. Damadın lakabı, cam işlemelerinde altın yaldız kullanmayı çok sevmesinden ötürü, italyanca’ da safran anlamına gelen “zafferano” idi. Ne yazık ki Valerio’ya aşık olan bir başka erkek daha vardı. iki sevgilinin düğün yemeklerinde öfkeden köpüren ve intikam almak isteyen adam, şölen için hazırlanmış risottonun içine bir avuç safran atıverdi. Ne var ki işler hiç de beklediği şekilde gelişmedi; tüm davetliler safranlı pilava bayıldı, ve o gün bugündür safranlı risotto, Milano’nun tipik bir yemeği haline geldi. ”

İtalya Gurme Turları, İtalyan şarapları ve muhteşem İtalyan peynirleri

Farklı sosları ve servisleri ile tercih edilen ülkelerden birtanesi olan italya Gurme Turları’nda en çok tercih edilen bölgelerin başında, gerek İtalyan şaraplarını gerekse İtalyan peynirlerini tatmak için Toscana ve Montecatini Terme gelmektedir.

Anılarınızı Paylaşın

Duomo Katedrali, İtalya Gurme, İtalya Gurme Turları, İtalyan Gurme Turları, italyan mutfağı, İtalyan Peynirleri, İtalyan Şarapları, Milano usulü risotto, Montecatini Terme, Risotto Alla Milanese, Toscana,

Gurme Turları.org - Tüm hakları sakklıdır..

Gurme Turları