Gurme Turları

Gurme Turları, Gurme Gezileri, Gurme Seyahatleri, Gurme Tatili, Gurme Gezisi

Fransız Gurme Yemekler’ i Unesco tarafından miras seçildi

Fransız Gurme Yemekler ‘ i Unesco tarafından miras seçildi

16 Kasım’ da Nairobi’ de toplanan Unesco komitesi kararı ile Fransız Mutfağına ait Gurme Yemekleri insanlığın maddi olmayan kültürel mirasına dahil oldu.

Fransa Mutfağı’ nın Gastronomi dünyasındaki yeri bilinirken UNESCO bu ünlü mutfak artık kültürel bir miras. İlk kez 2006 yılında konuyu ilk dile getiren gurmeler ve Fransız Gastronom’ lar ve mutfak şefleri olmuştu. 2008 yılında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından Fransa’ nın adaylığı ilan edilmişti. Hemen ardından Tours şehrinde bulunan Avrupa Beslenme Kültürleri ve Tarihi Enstitüsü (IEHCA)’de ki çalışmalarla resmileşen adaylık süreci 2010 yılında Fransız Gastronomik Yemeklerin kültürel miras olarak açıklanması ile son buldu.

Unesco heyetine sunulan sadece Fransız Mutfağı veya mutfağa ait tekniklerin korunmasının yanı sıra pratiğin, masa düzeninin, estetiğe ilişkin ürünler ile alakalı bir bütünün korunması konularının tamamı ile alakalıydı. Unesco Uzmanları kültürel yapıları ve sunumlarıyla Fransız Gurme Yemekleri’ nin insanlığın maddi olmayan kültürel mirasının listesine dahil olması için bütün koşulların uygun olduğunu belirttiler.
Fransız Gastronomisi’ nin birey ve grupların hayatlarındaki en önemli anları kutlamayı unutulmaz hale getirmesi ile hali hazırda her yıl yoğun talep yaşanan Fransa Gurme Turları ve Fransa Şarap Turları artık daha fazla ilgi göreceğe benziyor.

Fransa Gurme ve Şarap Turları’ nda öne çıkan bölgeler Alsace, Bordeaux, Burgonya, Champagne, Korsika, Jura, Languedoc-Roussillon, Saint Emilion, Loire, Provence, Rhône ve Savoy’dur. Fransa Şarap Turları boyunda Şarap Şarap Çeşitleri, Şarap Yapımı, Şarap Markaları ve Şarap Kültürü gibi konularda bilgi sahibi olmanız ve dünyaca ünlü Fransız Şarapları’ nı tatma imkanı bulabilirsiniz.

Anılarınızı Paylaşın

Fransa Gurme Turları, Fransa Gurme Yemekler Unesco, Fransa Mutfağı, Fransa Şarap Turları, Fransız Gurme Yemekleri, Fransız Mutfağı, Gastronomi,

Gurme Turları.org - Tüm hakları sakklıdır..

Gurme Turları