Gurme Turları

Gurme Turları, Gurme Gezileri, Gurme Seyahatleri, Gurme Tatili, Gurme Gezisi

Denizli Şaraplık Üzüm üretimi ve Yurtiçi Gurme Turları

Denizli Şaraplık Üzüm üretimi ve Yurtiçi Gurme Turları

Denizli’nin Güney’ inde  Şarapçılık  ve Üzüm üretimi  Yurtiçi Gurme turlarına ilgiyi arttırıyor.  Pamukkale Şarapları sahibi Yasin Tokat Denizli’ nin üzüm ve şarap üretimi ile son 15 yılda kat ettiği yolu Hürriyet Gazetesi’ne anlattı.

Pamukkale  Şarapları sahibi Yasin Tokat 1995 yılında Denizli’ deki üzüm üreticilerine Amerikan Asması dağıtarak bağlarını yenilemesini istemesiyle başlayan çalışmalar ilçenin kaderini değiştirdi denilebilir. Çalışmalarda çiftçilerden şaraplık üzüm üretmelerini isteyen Tokat bu konuda çekimser kalan çiftçilere ürünlerini satın alma sözü ve garantisi de verdi. Bu süre içersinde çiftçilere yaklaşık 240 bin adet asma fidanı dağıtan  Tokat ardından anaç asmanın aşılanması için Merlot, Öküzgözü, Kalecik Karası, Sauvignon Blanc, Narince, Misket gibi aşı kalemlerini dağıtarak üretimi arttırdı.

Pamukkale Şaraplarının Denizli’ nin güneyinde yaptığı yatırımların ve başarıları diğer şarap üreticilerinin de dikkatini çekmesiyle Kavaklıdere, Sevilen ve Doluca gibi ünlü şarap üreticileri de  Güney’de  kendi bağlarını kurarak şaraplık üzüm çeşitlerinin üretimine başladı.

Geçtiğimiz günlerde Wine of  Turkey, platformunun düzenlediği gurme turları çerçevesinde Alman Şarap Tadımcıları ve gazetecileri ağırlayan Denizli bunun yanı sıra Almanya’nın önde gelen şarap ajanslarından Emily Albers’in sahibi Emily Albers, Almanya’da şarap sektörünün önemli isimlerinden Niko Rechenberg ve Wine Of Turkey Platformu Başkanı Taner Öğütçüoğlu da misafir etti.

Pamukkale Şarap Tadım Turları esnasında bağ evlerinde yenilen gurme yemekler sırasında hiç beklemedikleri ve ummadıkları bir sunumla karşılaştıklarını belirten konuklar bunun Türk Şarapları için çok güzel bir başarı ve olağanüstü bir aşama olduğunu belirttiler.

Güney’ de bölge tarımına katkı sağlamak ve Yurtiçi Gurme Turları’da Pamukkale Şarap Tadımlarına özel programlar hazırlanarak dünyanın ilgisini çekmeye hazırlanan bölge için Yasin Tokat Güney Türkiye’ nin en önemli şaraplık üzüm üretimi yapılan bölgelerinden artık bağların çoğunda şaraplık üzüm yetiştiriciliği ve üretimi yapılıyor, Şarapçılık Sektörü’nün bölgeye gerektiği kadar ilgi göstermediğin belirtti.

Anılarınızı Paylaşın

Güney Şarapçılık, Gurme Yemekler, Pamukkale Şarapları, Şarap Tadımı, Şaraplık Üzüm, Türk Şarapları, Wine Of Turkey, Yasin Tokat, Yurtiçi Gurme Turları,

Gurme Turları.org - Tüm hakları sakklıdır..

Gurme Turları